Verplichte Aircokeuring EPBD

Volgens de nieuwe EPBD-aircokeuring moet u eens in de 5 jaar uw airconditioningsysteem laten keuren. Deze verplichting geldt voor airconditioningsystemen met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW. Voor u als gebouwbeheerder levert dit belangrijke voordelen op na het nemen van de voorgestelde energiebesparende maatregelen: kostenbesparing door minder energieverbruik en meer comfort voor de gebruikers van uw gebouw door een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Veiliger, gezonder en comfortabeler werken Het nemen van energiebesparende maatregelen na de verplichte EPBD-keuring is goed voor het milieu en bespaart u al snel 10% tot 30% op de jaarlijkse energiekosten. De kosten van een keuring zijn daardoor snel terugverdiend. Bovendien heeft u 5% tot 35% minder kans op storingen en kunnen gebruikers van uw gebouw
veiliger, gezonder en comfortabeler werken. Met deze verplichte keuring geeft Nederland invulling aan de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD). Deze richtlijn verplicht EU-landen om maatregelen te nemen die de energieprestatie van gebouwen verbeteren. Doel: 20% minder CO2-uitstoot en 20% energiebesparing in 2020.

epbd

Heijne Installatie Management heeft een aparte website gebouwd omdat er veel vragen over de inhoud en uitvoering van een EPBD keuring zijn!

Kijk gerust eens op deze informatieve website!

 

 

 

Afbeelding-Infoblad-EPBD

Heijne Installatie Management kan u persoonlijk informeren over de verplichte Aircokeuring. Neem gerust contact met ons op!